Höstlov - dag 3

Idag har vi bara tagit det lugnt egentligen. Åkte en sväng till mataffären
- Sveriges bästa matbutik - en åsikt jag delar med Ica juryn! Helt klart!!
Lekt och busat har vi ju såklart oxå hunnit med hihi


Sötnosen har hittat en väska i passande storlek hehe - ÄLSKAR väskor!

Vid fyra kom svärmor för att passa guldklimparna medans vi (jag och Toni) va på möte i skolan. Barnen hade ju såklart ...eller ja Alex iaf hehe utnyttjat detta tillfälle till max! haha Det sörplades både läsk och lite annat smått och gott slank ner i magen!

Min underbara vän Tessan ringde idag - så kul att prata med henne! =) Trots att vi inte alltid varit lika duktiga på höras eller ses så vet jag inte vad jag skulle göra utan henne!!
Ser fram emot tisdag gumman!! *puss*


Nu ska jag strax mysa ner mig i soffan och titta på Grey´s!

Love

Höstlov - dag 2

Fick sovmorgon idag...klev inte upp förrän kl va ca kvart i nio!! Härligt, härligt sen åt vi frukost och gjorde oss i ordning och gick en sväng till lekplatsen i det fin fina vädret!


Mina sötnosar!


Lilla hjärtat!

Nu ska vi åka och hämta maken och sen ska vi inhandla garn, barnen vill ha vänskapsband...va ju ett tag sen man gjorde såna men det ska förhoppningsvis gå bra hehe

Ha det så gott!!

Love


Höstlov

Första dagen på det efterlängtade höstlovet inleddes med lite "bakning". Jag gjorde trolldeg till barnen, vilket va väldigt populärt! Även lillfisen tyckte det va skoj! Hon blev dock lite arg när hon inte fick äta degen hehe


Titta så fint det blir


Rulla rulla....liten bulla....

Det är kul att "baka"


Ska bara platta till den lite...


Bra en tugga...



snälla...


jag vill!!


Sedan lekte och busade vi en stund. Sen var det dags för mat, då hjälpte Saga till med maten!


Stora tjejen

Senare på em träffade jag och Lilja vår goa mammagrupp! =) Alltid lika trevligt!
Första dagen flöt på bra och jag känner att jag saknar att inte vara hemma med mina underbara kids!! *snyft*



Love





Helgen som gått...

Då var det äntligen dags för DISCO! Het efterlängtat av grabben!


Redo för kvällen!

När han kom hem fick vi höra vilken hit detta varit! Det va såååå kul att han önskar att det kunde vara dicso varje fredag! Den som fick vara ung igen haha

Toni va på BVC och nu väger sessan 11.970 kg och är 83,5 cm lång! Vilket innebär att hon ligger nu två krurvor över på längden och precis under/på "normal" kurvan på vikten.

Restan av helgen höll vi på röja, damma, damsuga & svabba.  Förutom söndag em/kväll då jag hade Typperware party =)

Hoppas ni haft en bra helg!!

Love


Äntligen fredag!!

Morgonen har varit ganska bra här . Jag och Lilja åkte en sväng till affären efter vi lämnat barna på dagis/skola. Sen åt vi lite frukost


Just nu ligger Lilja ute och sover....det hade juh inte varit helt fel att sova lite men det gör jag inte när hon ligger ute...såklart! ;-) Ska försöka få tummen ur och städa, det behövs VERKLIGEN! Usch! Trist men nödvändigt, ja så är det!

Senare idag så ska Toni med Lilja till BVC, då går jag till jobbet en snabbis och köper biljetter till Julfesten!  Sen ska nog jag och Alex vila/sova lite när vi kommer hem innan det är dags för DISCO! Alex ska till en kompis innan så går dom dit tillsammans. Det ser han verkligen fram emot!

Måste bara berätta vad Lilja gjorde igår! haha Vi har "prydnadsägg" gjorda utav trä, alltså inget omtåligt. Men vi har sagt till henne att hon inte ska hålla på med dom, hon vill gärna ta dom och så kasta dom i golvet. Då har vi sagt "Ajabaja" och viftat lite med fingret. Så var jag inne i badrummet och gjorde mig i ordning så hör jag hur två ägg åker i golvet! Då ropar jag på henne att så får man inte göra och att hon får lägga tillbaka dom. En stund senare så kommer hon in till mig, viftandes med fingret och säger nåt som liknar "ajabaja" då går jag ut i vardagsrummet och på vägen säger jag att du måste lägga tillbaka äggen. Men när jag kommer in i rummet så ser jag att dom ligger där snyggt och prydligt på fatet!
Det är verkligen imponerande hur mycket dom egentligen förstår när dom är såå små! haha Ja jag hade faktikst lite svårt att hålla mig för skratt - dom är ju så söta dom små liven!




Önskar er en mysig dag i höstrusket!

Love


 

Härligt, härligt!

Känner mig på topp just nu!! Livet leker...ja nästan iall fall haha
Idag va jag ju på den "omtalade" intervjuven och det gick väldigt bra måste jag säga! Pratade med min chefs kollega i eftermiddags och då hade hon hunnit prata med tjejen som intervjuvat mig och hon va väldigt nöjd! *smile* Så nu är det bara att vänta och så hur det blir.
För er som inte vet så jobbar jag på Manpower som ambulerande tjänsteman och det va inte hundra när eller om NetOnNet, företag som jag va på, behövde förstärkning eller ej

Imorgon ska jag vara hemma med Lilja hon är lite förkyld fortfarande men inte så jätte farligt. Sen är jag ledig HELA nästa vecka!! Fick ta semester!! *woooohoooo* är såå glad!! Nu kan jag äntligen planera in lite under veckan!! Inte så lätt med mitt jobb hehe

Hämtade Alex på idrottskolan i eftermiddags och träffade på en tjej som jag träffade lite då och då när Alex va liten! Vi gick på babysim och träffades på Öppna förskloan i Fristad ibland, det va kul att se henne! Så har hon en dotter som går på Sagas dagis oxå! Världen är bra liten ibland!

Nej nu väntar maken på få spela sitt spel - tänk att det kan va så kul fortfarande =P

Ha en skön fredag!

Love

Framsteg!!

Gårdagen började ungefär på samma sätt som måndagen - fattar inte! Barnen brukar inte heller sova så länge...

Idag jobbade jag i Ulricehamn igen och ska vara där i morgon oxå. Har dock en intervjuv kl 9.00 som jag ska gå på innan jag åker. Spännande! Få se hur det går!

Toni va hemma med lillfisen idag hon är förkyld igen stackarn! Dom ska vara hemma i morgon med. Så jag hämta barna (Alexander & Saga) idag och det gick väldigt bra! Inga sura miner! Woooohhooo! haha
Hela eftermiddagen och kvällen va ur mysig!! Vi har haft det så kul! Till och med under maten! Alex har varit sååå go! Har saknat min grabb!! Ja det kan verkligen vända snabbt!

Alex frågade mig när jag stoppa om honom om vi kunde göra ett nytt försök med kontraktet - så vi gör väl ett nytt försök då! =) *håller tummarna att det går bättre nu*

På fredag så ska Lilja på 15 månaders koll - ska bli spännande och se hur mycket hon växt och vad hon väger. Sen på kvällen ska Alex på sitt första DISCO!! Lillkillen har blivit stor! Ja snart fyller han 7 år! Inte klokt va tiden går!

Nu väntar sängen!!
Natti natti

Love

Ingen bra start....

Idag lyckasdes jag "försova" mig. Är juh en hejjare på "snooza" så jag vakna till - på riktigt - klockan 7.20! OJ! ja det va bara att rusa upp väcka barna! Kan säga att det är inte ofta jag får väcka dom! Men det va väl fler än jag som va trötta idag hehe
Men otroligt nog så lyckades vi komma till skolan precis när det ringde in så vi hann!! Yes!
Barna skötte sig väldigt bra!

-Puss på er mina små älsklingar!






Love




Helgen som gått...

I fredags så va jag hemma sent, hann knappt se barna innan det va läggdags. Men Toni slutar 13 varje fredag så dom hade haft en mysig eftermiddag med våfflor och bus!
När barna lagt sig myste jag och maken med lite ost och vin - alltid lika gott!

Lördag
Vi vaknade runt halv åtta pigga och glada - för engångs skull- gick upp och åt frukost. Hade tänkt gå ut och röja i regnet men Toni hade glömt ta med gummistövlar från dagis/fristids så han och lillfisen åkte och shoppade. Jag, Alex och Saga gick ut och började kratta och sopa.

Tre timmar senare dyker far och dotter upp med gummistövlar till hela familjen, kläder till Alex och massa mat!
Maten lagades, barnens favorit - tacos!
Efter maten svidade vi om och gick ut i regnet.

Efter mycket spring,bus och lite röjning  ;-) hade klockan blivit  halv sex så jag och Lilja gick in och Lilja fick bada...ja jag blev ganska blöt jag med hehe sen var det välling och bums i säng.

Övriga familjen hade nu hunnit i och det va dags för lördagsmys - godis och film.
När alla barna va nattade och omstoppade så hamnade jag och maken framför varsin dator - väldigt sociala haha

Söndag
Idag fick vi sovmorgon - barnen vaknade strax före halv nio! Ja detta är vad som klassas som sovmorgon i vår trebarns familj hehe
Morgonen/fm passerade i lugn och ro - ingen stress
Sedan var vi bjuda till svärföräldrarna på lite mat. Kom i tid - kors i taket - åt gott och umgicks. Väl hemma var det dags för Lilja att sova. Hon va såå trött stackarn - sov i två timmar!
Barnen lekte och fick lite kvällsmat sen vat det i säng redan vid 19.

När barnene lagt sig  tittade jag på "Gossip Girl"  och hamnade sen vid datorn, försökte "pilla" med bloggen men det belv inget bra resultat...får jobba vidare på den!

Hoppas alla haft e bra helg!

Love

Blir så trött!

Förlåt! Nu är det en vecka sen jag bloggade senast! Har varit så mycket. Som sagt så jobbade jag hela förra veckan + att jag va krasslig. Men nu är det nya tag som gäller!!

Träffade tjejerna i mamma gruppen från FL (Familjeliv) i torsdags! Det va inte igår! Så kul att ses!! Är en fika idag men tror inte att jag hinner med den...ska nämligen till tandläkaren eller rättare sagt tandhygenisten :-S har juh inte varit så duktigt med eltandbosrten hehe

Har försökt  piffa till bloggen lite men det är såå krånligt och jag är juh ingen expert på HTML koder precis!
Ramarna runt bilderna jag lägger upp krånglar dessutom igen! *suck* Fattar inte varför det ska vara så svårt!


Love

Vägrar att bli sjuk nu!

I morse blev det lite stressigt men vi hann bra trots allt!!
Jobbade i Ulricehamn idag och kommer att göra det tisdag, torsdag och fredag. Det gå bra...än så länge =P hehe gillar dock inte att min förkylning brutit ut i halsen =/
Varför är det så typiskt att man blir sjuk eller dylikt när man t ex som jag nu äntligen får ett uppdrag! *suck* nej det är bara att tänka positivt och kurera sig ;-) eller hur!!

Ska ta mig en kopp thé nu och bädda ner mig!

Love

Efterlängtad fest!! *hihi*

Igår så va jag, Sandra & Vicky på inflyttningsfest hos Ida, trodde ett tag att jag inte skulle kunna gå vilket kändes urtrist då detta har varit ett sen länge planerat event =P men maken lyckades ordna barnvakt i sista stund!!  (han var inte hemma själv förrän nån timma efter att jag åkt)
Så kvällen började hos Ida med mycket trevligt folk och avslutades på Harry´s med Vicky. Hade verkligen jätte kul!

- Tack för en väldigt rolig kväll tjejer!!






Love


Skärpning! Lovar!

Usch va dålig man är på att hålla igång bloggen! Läser en hel del andra bloggar och en av tjejerna jag "följer" har en liten bebis på bara några dagar som håller oss intresserade minsann uppdaterade! Nog fan ska väl jag också kunna göra det eller!? haha Nej det får inte bli ett ”tvång” men den nivån är jag inte på…inte än i alla fall!  =P


Som många av er vet så är jag från Island och finanskrisen som sveper världen över har drabbat Island väldigt, väldigt hårt! Läste på Aftonbladet idag att Island är till salu på E-bay! Utgångspris – 99cent = strax över 7 kronor!!
Sen står det följande…

”Den som vinner budgivningen utlovas ett dokument där det intygas att man tagit kontrollen över Island, liksom ett klistermärke att fästa på bilen, med texten ”Island är MITT” detta känns LITE overkligt! Helt sjukt! Man kanske skulle lägga ett bud!? haha

Veckan som gått så har jag varit hemma med lillfisen (Lilja) måndag-onsdag. Jobbade igår och idag dock på två olika ställen. Känns skönt att vara igång men man märker att man är inte riktigt van! *gäsp* gick och la mig tidigt igår.
Kommer nog att behöva gör det framöver också om man ska orka…man är juh ingen ungdom längre haha

 I morgon ska maken återigen neråt i landet och snickra lite med bror sin. Alex åkte till farmor o farfar ikväll och ska sova där inatt. Sen i morgon ska han vara hos sin faster med familj, så vi ser honom på söndag igen. Tror att han kommer ha super kul! Så i morgon har vi en tjejdag =) funderar på att åka in till knalleland för lite shopping…

Ang kontraktet…så höll det inte mer en någon dag! Tyvärr! Men Alex vill att vi gör ett nytt försök…vi får se har jag sagt.


Surfade runt lite och hittade detta! Chocklad Festival! Detta hade man ju inte velat gå på eller!?

Ännu en nödvändig pryl!?

Alla är inte lika….men kan man bli sötare!?


Önskar er alla en trevlig helg!!

Love

 


Hoppas, hoppas det funkar!!

Ikväll när jag skulle natta Alex så börja han naturligtvis bråka! Slår juh sällan fel när Toni jobbar! Lilja låg och sov, så jag natta Saga och lät Alex vara.
Sen går jag ner och hämtar Alex som inte alls vill gå och lägga sig. Det slutar med att jag får bära upp honom. Lägger honom i sängen och försöker prata med honom men han vill inte. Till slut lyckas jag! Yes!

Efter att vi pratat en stund kommer vi överens att vi ska göra ett kontrakt! Jag sa till honom vad jag vill att han ska göra t ex lyssna bättre och han sa till mig vad han vill att jag ska göra t ex inte höja rösten så fort jag pratar.
Detta ska vi försöka göra under 3 veckor. Vi ska hjälpa varann, påminna varann.
Klarar vi detta så väntar en "weekend" för bara oss två!



Han blev såå glad! Han ringde sin pappa innan han gick och la sig för att berätta!
Håller tummarna att detta fungerar!

Love

Underbara du - Jag älskar dig!

Igår "firade" jag och min älskade make 8 år!!
Helt otroligt vad tiden går fort!
Tänk att vi har varit ett par i åtta år!

Här är vår historia...
Jag och min man hittade varann på nätet i slutet av sommaren 2000.
Helt oplanerat och alldeles underbart!
Efter mycket chattande och låånga telefonsamtal träffades vi för första gången på riktigt i september 2000.
Vi föll pladask för varann! Allt kändes bara så rätt!


- When you know you know -

Den första oktober blev vi ett par. En månad senare var vi sambo.
Vi började prata om framtiden och allt vad det innebär.
Vi kände att vi ville utöka vår "familj". Helst ville vi göra det i "rätt" ordning..gifta oss, köpa hus, skaffa barn....men längtan va för stor!
Vi kände dock att vi ville göra nån form av "commitment" så vi bestämde oss för att förlova oss. Vilket vi gjorde  julafton 2000

Den 14 februari, Alla hjärtans dag, 2001 fick vi det glada beskedet att vi väntade tillökning! Krabaten var beräknad till den 25 oktober men hade ingen brådska att komma ut. 17 dagar senare, den 12 november föddes vår prins - Alexander

Lördagen den 13 september 2003 sa vi JA till varandra i Danderyds kyrka. Nu va vi äntligen man & fru! =)
Efter smekmånaden fick vi det glada beskedet att Alexander skulle bli storebror!
Nio månader senare den 14 juli 2004 föddes  vår sessa, Saga, i bilen, utanför vår lägenhet, mitt i stan! Hon till skillnad från bror sin hade väldigt bråttom till världen!

Nu trodde vi att vi var "klara", att familjen var komplett. Men efter att blivit oplanerat gravid och fått ett väldigt tidigt missfall. Bestämde vi oss för att skaffa ett barn till.
Efter en jobbig graviditet föddes vår andra sessa, Lilja, den 25 juli 2007. På Borås BB! Tack och lova att vi hann in denna gången!

Nu när vi fått vår sista pusselbit känner vi oss mer än nöjda!!



Tack för att du finns! Ser framemot lika många till +fler!



Love



Så här var det...

På ett ungefär...
I tisdags så hade vi en fruktansvärd morgon här hemma! Allt gick bra, väldigt bra får jag säga, tills det va dags att stänga av tv:n och gå och klä på sig ytterkläderna. Alex får ett knäpp och jag får ingen kontakt! Först springer han omkring som en apa på nedervåningen. När han inte får nån reaktion så river han ner allt, och då menar jag ALLT i hallen. Kastar skor och dylikt omkring sig.

Innan jag  lyckas få på tjejerna kläder och sätta dom i bilen. Hinner han spotta på mig och gör försök att sparka på mig. När jag går ut till bilen med tjejerna så springer Alex ut i det blöta gräset i strumplästen! *suck* Han springer bort till plattor som är stapplade vid huset och gör en skäst som om han ska kasta en platta. Jag går mot honom och då springer han iväg, runt huset och in.

Klockan är nu snart 8.10. jag går in och försöker prata med honom men, åter igen, ingen kontakt. Säger att jag måste åka och ber honom ta på sig men han vägrar och jag går ut och låser dörren. Sätter mig i bilen och hinner åka ner backen, men vill göra ett försök till innan jag åker.

Så jag åker hem och går in igen. Då har han fortsatt slänga saker lite här och var. Bland annat larmdosan ut i en lerhög! Jag låsats som jag glömt nåt och då smiter han ut igen, så jag tar hans jacka, skor och väska och hänger det på ytterdörren. sen låser jag dörren och säger att jag måste åka nu! Men han står kvar...

Jag skyndar mig till dagis och hem igen, när jag kommer hem har han satt på sig jackan och skorna. Jag låser upp och går in, han kommer efter och jag förösker prata med honom om det som hänt. Men han vill inte,

A: Jag måste skynda mig till skolan för nu är jag så sen.
J: Men jag vill att vi pratar om detta innan

Han sitter en stund på trappan sen säger han...
A: Jag vill bara dö..jag vill bara försvinna...

Mitt hjärta brister! Mitt barn! Min lilla kille! Endast 6 år! Fy vilken tanke!
J: Varför säger du såna hemska saker?

Men han har inge svar att ge mig, han vill bara till skolan. Så jag åker med honom till skolan. Sen åker jag en stund, bara åker och gråter...

På eftermiddagen när jag hämtar honom så är han lika glad som vanligt, kramar om mig, tar på sig och säger
- Jag vet att jag ska plocka upp efter mig när jag kommer hem.
Vi pratde om vad han sagt och då sa han att han sagt det för att göra mig ledsen (det funka! ) men det va inget han ville på riktigt! Skönt att höra!

Vissa tycker säkert att jag va hemsk, som lämna honom hemma, ute.....men jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra!
Jag gör så gott jag kan, ingen är perfekt...

Love

RSS 2.0